Skip to content

Analiza

Kryeministri i Shqipërisë ka të drejtë të kundër-reagoj, por s'është faji BE-së

27. 11. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Natyrisht Kryeministri i Shqipërisë duhet të reagoj ndaj refuzimit europian për të vijuar (shtyrë) procedurat e anëtarësimit drejt BE-së, madje duhet të reagoj ashpër, përndryshe ç'kuptim ka që është kreu i qeverisë së vendit të refuzuar. Reagimi nënkupton edhe (1) dëshirën e Shqipërisë për t'u anëtarësuar, edhe (2) indinjatën e qeverisë shqiptare për mos-njohje të arritjeve.

A synon Trump aleancën e vjetër protestante-ortodokse kundër katolikëve?

24. 11. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Pavarësisht nga loja e paprecedent e fjalëve (në 3D) e Donald Trump, gjatë fushatës elektorale për president në SHBA, kundër të gjithëve, por jo Rusisë, duket se gjërat nuk janë aq stupid sa shprehen, por mund të jemi para një strategjie (ndoshta don-kishoteske) për të rikthyer aleancën e lashtë protestante-ortodoske kundër katolikëve, dhe më konkretisht, kundër BE-së që po ecën aq mirë e shpejt në aspektin ekonomik.

Post scriptum i ''Samitit'' të Diasporës

24. 11. 2016 nga Frank Shkreli

Frank Sh

Nuk dua të komentoj mbi suksesin ose dështimin e pjesëshëm ose të tërë të “samitit” që u cilësua si i pari i diasporës që u mbajtë javën e kaluar në Tiranë, pasi nuk isha i pranishëm dhe nuk dua të bëjë gjykime ose vlerësime nga kjo anë e oqeanit, megjithse në median shqiptare janë shfaqur vlersime në favor dhe kundër. Vetë Kryeministri Rama kërkoi falje për mungesat që mund të kenë ndodhur në organizimin e samitit.

Ballkani në vorbullen e kusuritjeve të mëdha!

21. 11. 2016 nga Ismet Hajrullahu

Ismet Hajrullahu

Dalja e Britanisë nga BE-ja apo mbase edhe ndonjë dalje tjetër nga ky Union në të ardhmen, do të çonte projektin e BE-së drejt shpërbërjes. Prishja e BE-së, do të ishte një humbje e madhe, po jo edhe aq për shqiptarët në Ballkan për vete faktin se nuk mund të kemi pasoja të mëdha pasi nuk jemi pjesë e saj. Por, çfarë do të ndodhte dhe si do mbroheshin Shqipëria e Kosova nëse një gjë e tillë ndodh me NATO-n ,siç dha disa sinjale vetë presidenti i sapozgjedhur amerikan Trump?

Shqipëria shtet i dështuar - D. Trump mund t'jua dhuroj fqinjëve

21. 11. 2016 nga Vëzhguesi

Donald Trump

Ndër gjërat konkrete që D. Trump përmendi specifikisht gjatë fushatës elektorale në ShBA ishte pozicionimi i tij pro' Rusisë ne lidhje me bombardimet amerikane kundër Serbisë, bombardime që çliruan shqiptarët e Kosovës. Filozofia bazë e Donald Trump është rivendosja e status-quo-së së hershme, e cila sipas tij prodhonte më shumë stabilitet e mirëqenie.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar